(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida elektron tijorat sohasining shakllanishi va rivojlanish tendensiyalari, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish yoʻllari tahlil qilingan. Shuningdek, elektron tijorat infratuzilmasini yaratishda axborot -kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) oʻrni va ahamiyati keng yoritilgan. Raqamli toʻlov tizimlari, mobil ilovalar, internet platformalari va maʼlumotlar xavfsizligi masalalari boʻyicha tahlillar keltirilib, elektron savdoning samaradorligini oshirishda innovatsion texnologiyalar muhim omil sifatida koʻrsatilgan. Tadqiqot yakunida Oʻzbekistonda elektron tijoratni yanada rivojlantirish boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.