(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot sanoat va energetika korxonalarining barqarorligini tahlil qilish orqali ularning iqtisodiy mustahkamligiga taʼsir etuvchi ichki va tashqi omillarni oʻrganadi. Tanqidiy mezonlar asosida olib borilgan ushbu tadqiqot Oʻzbekistondagi "JV UzChasys LLC" korxonasining faoliyatini ekspert baholash, matematik modellashtirish va statistik tahlil yordamida baholaydi. Ekspertlar ishlab chiqarish, investitsiya, moliyaviy va tashqi omillar kabi asosiy koʻrsatkichlarni muhimligi va umumiy barqarorlik indeksiga qoʻshgan hissasi asosida baholadilar. Yakuniy barqarorlik koeffitsiyenti ogʻirliklangan oʻrtacha model asosida, variatsiya va konkordatsiya tahlili bilan qoʻllab -quvvatlangan holda hisoblandi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatdiki, "JV UzChasys LLC" oʻrtacha darajada biznes barqarorligiga ega boʻlib, uning kuchli tomonlari ishlab chiqarish samaradorligi bilan bogʻliq, zaif tomonlari esa investitsion omillar va tashqi oʻzgaruvchanlik bilan bogʻliq. Ishlab 183 chiqilgan uslubiyat korxona faoliyatini chuqur tushunish va oʻtish iqtisodiyotlarida strategik qaror qabul qilish uchun foydali vosita boʻlib xizmat qiladi.