(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Surxondaryo viloyati misolida mintaqa iqtisodiy tizimini rivojlantirishda eksport salohiyatini oshirish istiqbollari ilmiy va empirik asosda tahlil qilingan. Tadqiqotda eksport hajmi, eksport intensivligi, eksport tarkibining sifat koʻrsatkichlari , logistika va institutsional omillarning hududiy iqtisodiy oʻsish, bandlik va daromadlar dinamikasi bilan oʻzaro bogʻliqligi baholangan. 2017 –2023 yillarni qamrab olgan statistik maʼlumotlar asosida eksport salohiyatining mintaqaviy rivojlanishga taʼsiri hududlar kesimida solishtirma tahlil qilingan. Olingan natijalar eksport salohiyatining izchil rivojlanishi iqtisodiy faollik va barqaror oʻsishni qoʻllab - quvvatlashini, ayni paytda eksport tarkibini diversifikatsiyalash va yuqori qoʻshimcha qiymatga ega m ahsulotlar ulushini oshirish muhim ahamiyat kasb etishini koʻrsatadi. Tadqiqot xulosalari mintaqaviy eksport siyosatini takomillashtirish uchun amaliy ahamiyatga eg a.