(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada rivojlangan mamlakatlar tajribasida mijozlar bilan oʻzaro munosabatlarni raqamli asosda boshqarish (CRM) tizimlarining amaliyoti tahlil qilingan. AQSh, Yaponiya va Germaniya tajribasi asosida bu tizimlarning marketing samaradorligi, mijoz s odiqligi va xizmat sifatiga taʼsiri yoritilgan. Oʻzbekiston sharoitida ushbu tizimlarni joriy etish imkoniyatlari, infratuzilmaviy talablar va raqamli savodxonlik bilan bogʻliq omillar oʻrganilgan. Xalqaro tajriba asosida moslashtirilgan takliflar ishlab c hiqilgan. Tadqiqot natijalari mamlakat korxonalari uchun innovatsion boshqaruv yondashuvlarini ilgari surishga xizmat qiladi.