(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarida ishlab chiqarish salohiyatidan foydalanish darajasini baholash masalalari oʻrganilgan. Tahlilda “SAM ANTEP GILAM” korxonasi misolida 2023 –2024 -yillardagi ishlab chiqarish hajmlari, mahsulot sifati, texnologik jihozlar samaradorligi va ishlab chiqarish ritmi oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqliklar koʻrib chiqilgan. Taqdim etilgan uslubiy yondashuv orqali ishlab chiqarish koʻrsatkichlarining mavsumiy dinamikasi va oʻzgarish koeffitsiyenti asosida ishlab chiqarish salohiyatining real holati aniqlangan.