(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqotda paxta -toʻqimachilik klasterlarida ishlab chiqarish zaxiralarini boshqarish boʻyicha zamonaviy yondashuvlar tahlil qilindi. Sunʼiy intellekt, ERP tizimlari, raqamli logistika va avtomatlashtirilgan ombor boshqaruvi kabi texnologiyalar orqali zaxiralarni real vaqt rejimida nazorat qilish imkoniyatlari oʻrganildi. Shuningdek, inson kapitalining ahamiyati, uzluksiz oʻqitish zarurati va strategik boshqaruvning oʻrni yoritildi. Tahlil natijalari asosida klasterlarning samaradorligini oshirish boʻyicha aniq takliflar ishlab chiqildi.