(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Innovatsion iqtisodiyot sharoitida daromadlarni diversifikatsiyalash omillari" maqolasida texnologik rivojlanish va innovatsiyalarga asoslangan oʻsish sharoitida aholi va mintaqaviy daromadlarning diversifikatsiyalanishiga taʼsir qiluvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Mualliflar mehnat bozoridagi strukturaviy oʻzgarishlar, raqamlashtirishning taʼsiri va yangi iqtisodiy sohalarning paydo boʻlishini tahlil qilib, ularning daromad manbalarining xilma -xilligini shakllantirishdagi rolini koʻrsatib oʻtadilar. Tadqiqotda inson kapitali, tadbirkorlik faolligi va institutsional qoʻllab - quvvatlash mexanizmlarining daromadlar bazasini kengaytirishga imkon beruvchi omillar sifatida ahamiyatiga alohida eʼtibor qaratilgan. Maqola innovatsiyaga yoʻnaltirilgan iqtisodiyotda daromadlarning barqarorligini oshirish va tengsizlikni kamaytirishga qaratilgan nazariy va amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.