(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston transport -logistika tizimining iqtisodiy rivojlanish mexanizmlarini takomillashtirish zarurati asoslab berilgan. Tahlillar shuni koʻrsatadiki, logistika infratuzilmasini modernizatsiya qilish, xarajatlarni maqbullashtirish va zamonaviy texnologiyalarni joriy etish orqali milliy transport -logistika tizimi raqobatbardoshligi sezilarli darajada ortadi. “Oʻzbekiston temir yoʻllari” AJ misolida tarmoqning yalpi ichki mahsulotga bevosita taʼsiri modellashtirilib , 2027 -yilgacha prognoz koʻrsatkichlari ishlab chiqilgan. Maqolada SWOT -tahlil, regressiya va iqtisodiy -matematik modellashtirish uslublaridan foydalangan holda logistika samaradorligini oshirish boʻyicha ilmiy tavsiyalar shakllantirilgan. Tadqiqot natijalari mamlakatda transport -logistika strategiyasini qayta ko ʻrib chiqish va uni milliy iqtisodiyotning ustuvor yoʻnalishiga aylantirish zarurligini koʻrsatadi.