(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqola soliq intizomi tushunchasini murakkab iqtisodiy kategoriya sifatida fundamental nazariy asoslar bilan tahlil qilingan. Asosiy eʼtibor davlat moliyaviy xavfsizligini mustahkamlash yoʻlida soliq intizomini yanada rivojlantirish mexanizmlarini ilmiy as oslashga qaratilgan. Tadqiqotda, muallif tomonidan ishlab chiqilgan innovatsion ekonometrik metodologiya (ARDL – avtoregressiv taqsimlangan kechikish modellari) asosida soliq intizomi bilan moliyaviy xavfsizlik oʻrtasidagi uzoq va qisqa muddatli bogʻliqlik koeffitsiyentlari aniqlandi va ularning ahamiyati empirik isbotlandi.