(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqotda rivojlanayotgan mamlakatlarda elektron tijorat ko‘rsatkichlarining YaIM o‘sishiga ta’siri panel ma’lumotlar asosida baholandi. Regressiya modeliga elektron tijorat bozori hajmi, daromadi, xavfsiz internet serverlar soni, UNCTAD B2C indeksi, internet xaridorlari va foydalanuvchilari ulushi kabi asosiy omillar kiritildi. 20 ta davlatga oid muvozanatli ma’lumotlar asosida olib borilgan tahlil orqali elektron tijoratning iqtisodiy o‘sishga qo‘shgan hissasi aniqlab berildi. Natijalar ushbu ko‘rsatkichlar bilan YaIM o‘sishi o‘rtasida mustahkam bog‘liqlik mavjudligini ko‘rsatdi.