(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda raqamli xizmatlarning rivojlanish bosqichlari, ularning ijtimoiy -iqtisodiy va huquqiy asoslari tahlil qilingan. Xususan, raqamli infratuzilmaning shakllanishi, elektron imzo tizimi, davlat xizmatlarining avtomatlashtirilishi va "Raqamli hukumat loyihalarini boshqarish markazi" faoliyatining natijalari asosida iqtisodiy samaradorlik koʻrsatkichlari yoritilgan. Maqolada mavjud huquqiy -meʼyoriy hujjatlar va statistik maʼlumotlar asosida xizmat koʻrsatish tizimining raqamlashtirish orqali rivojlanish jarayoni va uning ijobiy natijalari tahlil qilinadi. Shuningdek, moliyaviy barqarorlik, aholi ishonchi va qoʻshilgan qiymat oʻsishi kabilar orqali raqamli transformatsiyaning ustuvorliklari ochib berilgan.