(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada farmatsevtika chiqindilarining xavfliligi koʻrib chiqiladi, bu quyidagilardan iborat: atrof -muhitga doimiy ravishda kirib boradi va barqaror, hatto kichik konsentratsiyalarda ham (ayniqsa, suv faunasi) tabiiy komponentlarga salbiy taʼsir koʻ rsatadi va boshqa farmatsevtik moddalar bilan sinergik va kümülatif taʼsir koʻrsatishi mumkin. Atrof -muhitning farmatsevtika chiqindilari bilan ifloslanishining asosiy manbai kanalizatsiya, chiqindixonalar, yirik fermer xoʻjaliklari boʻlib, u erdan hazm qi linmagan farmatsevtik moddalar er usti va er osti suvlariga kiradi. Maqolada sanoat korxonalari va kimyo sanoati chiqindilarini qayta ishlash va qayta ishlash sohasidagi normativ -huquqiy hujjatlari ham keltirilgan.