(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada qurilish materiallari sanoatida ishlab chiqarishni sifat menejmenti tamoyillari asosida tashkil etish masalalari tahlil qilingan. Sohada soʻnggi yillarda kuzatilayotgan ishlab chiqarish hajmi oʻsishiga qaramay, mahsulot sifati, standartlarga muvofiqlik, xalqaro raqobatbardoshlik va eksport salohiyatini taʼminlash borasida bir qator tizimli muammolar mavjudligi aniqlangan. Xususan, sement, keramik plitka, qurilish shishasi va boshqa materiallar ishlab chiqarish hajmi, ularning sifat koʻrsatkic hlari va ishlab chiqarish jarayonlariga taʼsir etuvchi omillar chuqur oʻrganildi. Ish natijasida, sifat menejmentini amaliy faoliyatga joriy etishdagi toʻsiqlar — eski texnologiyalar, kadrlar malakasining pastligi, standartlashtirish va sertifikatlashning samarasizligi — kabi asosiy muammolar tizimlashtirildi.