(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada transport -logistika tizimini rivojlantirishda iqtisodiy mexanizmlarning samaradorligi tahlil etilgan. Logistika samaradorligi indeksi (LPI) koʻrsatkichlari asosida tizimning rivojlanish holati baholangan. Raqamli texnologiyalar va modellashtirish usullarining qoʻllanishi orqali tizim samaradorligiga taʼsir etuvchi omillar aniqlangan. Hududiy va tashqi omillar baholangan hamda xalqaro tajribalarga tayangan holda milliy sharoitga mos takliflar ishlab chiqilgan. Olingan natijalar asosida takomillashti rish yoʻnalishlari asoslab berilgan. Ular transport -logistika tizimining barqaror rivojlanishini taʼminlashda nazariy va amaliy asos boʻlib xizmat qilishi mumkin.