(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada inson kapitalining mamlakat iqtisodiyotini shakllantirish va rivojlantirishdagi oʻrni hamda ahamiyati tahlil qilinadi. Unda taʼlim, sogʻliqni saqlash va innovatsiyalarga yoʻnaltirilgan investitsiyalarning barqaror iqtisodiy oʻsishga taʼsiri , ayniqsa rivojlanayotgan mamlakatlar misolida koʻrib chiqiladi. Maqolada shuningdek, Oʻzbekiston va ayrim rivojlangan mamlakatlarda inson kapitalining milliy daromaddagi ulushi boʻyicha solishtirma maʼlumotlar keltirilgan. Xalqaro tajriba asosida inson ka pitalini shakllantirish samaradorligini oshirish va uning iqtisodiy rivojlanishga qoʻshadigan hissasini kuchaytirish imkonini beruvchi samarali strategiyalar — xususan, aylanma migratsiyani ragʻbatlantirish, AKT koʻnikmalarini rivojlantirish hamda gender t engligini mustahkamlash yoʻnalishlari yoritilgan.