(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada mintaqalar kesimida innovatsion salohiyat darajasida yuzaga kelayotgan nomutanosibliklar iqtisodiy -statistik va ekonometrik yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda innovatsion salohiyat hududiy iqtisodiy rivojlanishning muhim drayv eri sifatida qaralib, uning mintaqalar boʻyicha notekis shakllanishi iqtisodiy oʻsish surʼatlari, raqobatbardoshlik va ijtimoiy farovonlikka taʼsiri ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Innovatsion salohiyat darajasidagi tafovutlarni aniqlashda statistik indek slar, variatsiya koʻrsatkichlari hamda ekonometrik modellar qoʻllanilib, hududlararo farqlar va ularning asosiy omillari ochib beriladi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy innovatsion siyosatni takomillashtirish, hududlararo nomutanosibliklarni qisqartirish va innovatsion rivojlanishni muvozanatli taʼminlash boʻyicha ilmiy -amaliy xulosalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.