(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada xususiy oliy ta’lim muassasalarida ta’lim sifatini boshqarishni takomillashtirish masalalari o‘rganilgan. Xususan, Namangandagi University of Business and Science (UBS) faoliyati misolida ta’lim sifatining kuchli va zaif tomonlari, imkoniyatlari va tahdidlari SWOT -tahlil asosida baholandi. Xalqaro tajribalar — TQM, EFQM Excellence Model tahlil qilinib, ularning milliy sharoitga tatbiq etish imkoniyatlari ko‘rsatildi. Shu ningdek, Prezident farmonlari, xorijiy va mahalliy olimlar tadqiqotlari asosida ta’lim sifatini boshqarishning metodologik asoslari ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, UBS universiteti misolida sifatni oshirishning innovatsion mexanizmlari ishlab chiqish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berildi.