(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlash jarayonida “yashil iqtisodiyot” tamoyillariga asoslangan boshqaruv qarorlarini ishlab chiqish va ularni innovatsion yondashuvlar orqali takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda ekologik barq arorlik, resurslardan oqilona foydalanish, energiya samaradorligini oshirish hamda uglerod izini qisqartirish iqtisodiy xavfsizlikning muhim omili sifatida talqin etiladi. Shuningdek, milliy iqtisodiyot tarmoqlarida ekologik xavflarni baholash va ularni ka maytirish bo‘yicha ilg‘or boshqaruv mexanizmlari, raqamli texnologiyalarni qo‘llash hamda “yashil” innovatsiyalarni joriy etishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Maqolada iqtisodiy siyosatni shakllantirishda kompleks yondashuv asosida qarorlar qa bul qilishning ilmiy asoslari ishlab chiqilgan hamda O‘zbekiston iqtisodiy xavfsizligini mustahkamlash yo‘lida “yashil” rivojlanish modelining ustuvor roli asoslab berilgan.