(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada investitsiyalarning iqtisodiyotdagi oʻrni va ularning tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Unda investitsiyalarning nazariy asoslari, ularni jalb etish mexanizmlari hamda tadbirkorlik subyektlari tomonidan samaral i foydalanishning uslubiy yondashuvlari ochib berilgan. Shuningdek, investitsion muhitning barqarorligi, kapital qoʻyilmalar samaradorligi va risklarni boshqarish tamoyillari boʻyicha ilmiy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqola tadbirkorlik faoliya tining investitsion faolligini oshirish, investitsiyalarning iqtisodiy oʻsishga taʼsirini kuchaytirish va investitsion siyosatni takomillashtirish masalalariga bagʻishlangan.