(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Oʻzbekiston oliy taʼlim tizimini rivojlantirishning samarali yoʻllaridan biri innovatsion boshqaruv usullarini joriy etishdan iborat. Bunda eng istiqbolli usullardan biri sifatida benchmarking texnologiyasini keltirish mumkin. Universitet boshqaruvida benc hmarkingni amalga oshirishda “20 kalit” dasturini asosiy yoʻriqnoma sifatida qoʻllash maqsadga muvofiqdir. Mazkur tadqiqotda oliy taʼlim muassasalarida benchmarkingdan foydalanishda “20 kalit” dasturini amalga oshirishga qaratilgan yondashuv taklif etiladi .