(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Farovonlik har bir xalqning azaliy maqsadi, mamlakat taraqqiyotining mezoni ekani oʻz ifodasini topgan. Aholi farovonligini oshirish davlat ijtimoiy -iqtisodiy siyosati samaradorligini baholashning eng muhim mezonlari sifatida yoritib berilgan. Bu borada Oʻ zbekistonda qilinayotgan qarorlar bunga yaqqol misoldir. Aholi farovonligini oshirish ijtimoiy rivojlanishning asosiy maqsadi ekani haqida fikr yuritilgan. Shu jumladan, aholining farovonlik darajasini ifodalash uchun uning “turmush darajasi”, “xalq farovo nligi” va boshqa shu kabi turli tushunchalar qoʻllanilgan. Oʻzbekistonda aholini moddiy, maʼnaviy va ijtimoiy ehtiyojlarini qondirish darajasi, istiqbolli fikrlar, mulohazalar hamda takliflar berilgan.