(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada mintaqa turizm salohiyatining mazmuni va unga taʼsir etuvchi asosiy omillar keng tahlil qilingan. Jahon turizm industriyasining iqtisodiyotdagi ulushi, mintaqaviy turizmning tarixiy -madaniy, tabiiy -geografik, infratuzilmaviy va ijtimoiy -iqtisodiy resurslari yoritilgan. Shuningdek, Oʻzbekistonning turistik imkoniyatlari, soʻnggi yillarda sayyohlar oqimining oʻsishi, hunarmandchilik va gastronomik turizmning rivojlanishdagi roli ham koʻrsatib berilgan. Tadqiqotda turizmning mintaqaviy iqtisodiy otga qoʻshgan hissasi, barqaror rivojlanishga taʼsiri va uni rivojlantirish boʻyicha ilmiy -amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.