(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada temir yoʻl transporti infratuzilmasida sunʼiy intellekt texnologiyalarining qoʻllanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Asosiy eʼtibor diagnostika va texnik xizmat samaradorligini oshirish, yuk oqimlarini modellashtirish, raqamli egizaklardan foydal anish hamda yuqori tezlikdagi poyezdlar boshqaruvini optimallashtirishga qaratildi. Ilmiy manbalar tahlili shuni koʻrsatadiki, SI texnologiyalari xavfsizlikni mustahkamlash, ekspluatatsion xarajatlarni kamaytirish va logistika jarayonlarini samarali tashki l etishda muhim ahamiyat kasb etadi. Taklif etilgan yondashuvlar transport tizimining barqaror rivojlanishiga hissa qoʻshishi mumkin.