(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada raqamli texnologiyalarning chakana savdoga taʼsiri va ROPO (onlayn koʻrib, oflayn xarid qilish) modelining ahamiyati tadqiq etilgan. Tadqiqotda xorijiy mamlakatlar tajribasi (Germaniya, Angliya, Polsha va boshqalar) qiyosiy tahlil qilingan hamda O ʻzbekiston bozori sharoitida ROPO modelining samarali qoʻllanilishi uchun tavsiyalar ishlab chiqilgan. Shuningdek, SWOT -tahlil orqali modelning kuchli va zaif jihatlari, imkoniyatlari va tahdidlari aniqlangan.