(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada kimyo sanoati korxonalarida investitsion loyihalarni boshqarishda raqamli texnologiyalarning qoʻllanishi oʻrganilgan. Sunʼiy intellekt, IoT, Digital Twin va Big Data texnologiyalari orqali loyihalarning samaradorligi qanday oshirilgani tahli l qilingan. Texnologiyalar loyiha siklining bosqichlariga muvofiq bogʻlangan va konseptual boshqaruv modeli taklif etilgan. Tahlil natijalari asosida texnologiyalarni kompleks joriy etish orqali ishlab chiqarish sifati va resurslardan foydalanish samarador ligi oshirilishi mumkinligi koʻrsatib berilgan. Tavsiyalar amaliyotda foydalanish imkoniyatlarini kengaytirish maqsadida ishlab chiqilgan.