(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada transformatsiya jarayonlari sharoitida Oʻzbekiston turizm sohasida zamonaviy boshqaruv mexanizmlarini shakllantirish masalalari kompleks tahlil qilinadi. Soʻnggi yillarda mamlakatda turizmni iqtisodiyotning strategik tarmogʻi sifatida rivoj lantirishga qaratilgan keng qamrovli islohotlar amalga oshirilmoqda. 2020 -2024 -yillar davomidagi statistik maʼlumotlar asosida turistlar oqimi, eksport tushumlari va turizmning YAIMdagi ulushi kabi koʻrsatkichlar tahlil qilingan. Turizm sohasida boshqaruvn ing samarali mexanizmlari - raqamli texnologiyalar, davlat - xususiy sheriklik, inson kapitali va hududiy rivojlanish asosida shakllantirish, boshqaruvning zamonaviy modellari, integratsiyalashgan raqamli platformalar, turizm sohasida zamonaviy boshqaruv mex anizmlarini shakllantirish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan.