(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Oʻzbekiston iqtisodiyotiga xorijiy investitsiyalarni jalb etishning amaldagi mexanizmlari tahlil qilinadi. Soʻnggi yillarda mamlakatda xorijiy sarmoyadorlar uchun qulay shart -sharoitlar yaratish, qonunchilikni takomillashtirish, soliqqa tortish tizimini soddalashtirish hamda erkin iqtisodiy zonalarni rivojlantirish yoʻnalishida bir qator islohotlar amalga oshirilmoqda. Tadqiqot davomida investitsiya muhitiga ijobiy va salbiy taʼsir koʻrsatuvchi omillar aniqlanib, mavjud mexanizmlarning samaradorligi baholan di. Shuningdek, xorijiy investorlarning Oʻzbekiston bozoriga kirishi, ularga yaratilayotgan imkoniyatlar, yuzaga kelayotgan byurokratik toʻsiqlar va ularni bartaraf etish yoʻllari koʻrib chiqildi. Ish yakunida investitsiya siyosatini takomillashtirish boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi.