(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada mintaqaviy iqtisodiy integratsiya doirasida ustuvor hisoblangan SHHT va MDH mamlakatlari bozorlariga samarali kirib borish va oʻz mavqeyini mustahkamlash uchun Oʻzbekiston korxonalari tomonidan marketing kompleksi elementlarini (mahsulot, na rx, tarqatish, ilgari surish) moslashtirishning oʻziga xos xususiyatlarini tadqiq etilgan. Mahsulotni Yevrosiyo iqtisodiy ittifoqi standartlariga chuqur modifikatsiya qilish zarurati, narxlarning logistika xarajatlariga yuqori bogʻliqligi, oʻz distribyutorlik kanallarining zaifligi va Xitoy bozorida raqamli targʻibotning past samaradorligi kabi muammolar aniqlangan. MDH (madaniy yaqinlikka eʼtibor) va Xitoy (raqamlashtirish va platformalar orqali ishlashga eʼtibor) bozorlari uchun tabaqalashtirilgan strategiyalar belgilangan. 4Pning muvaffaqiyatli moslashuvi Oʻzbekiston korxonalaridan ortiqcha ma hsulotlarni eksport qilish taktikasidan har bir hamkor mamlakatda aniq isteʼmolchiga yoʻnaltirilgan maqsadli marketing strategiyasiga oʻtishni talab qilishi, notarif toʻsiqlarni yengib oʻtish uchun qoʻshma korxonalar tashkil etish va mintaqaviy savdo kelis huvlari vositalaridan faol foydalanish muhim ahamiyat kasb etishi taklif etilgan.