(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada jahon zargarlik mahsulotlari bozorining hozirgi holati, uning rivojlanish tendensiyalari hamda global bozorga kirishda qoʻllaniladigan marketing strategiyalarining ilmiy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida jahon zargarlik mahsulot lari bozorining hududiy konsentratsiyasi, yetakchi mamlakatlar ulushi va oltin bozoridagi asosiy oʻzgarishlar oʻrganildi. Shuningdek, zargarlik korxonalarining global bozorga kirishida bozor segmentatsiyasi, brend imijini shakllantirish, narx siyosati, taq simot kanallari hamda raqamli marketing vositalarining oʻrni yoritib berildi. Tadqiqot natijalari zargarlik mahsulotlari bozoriga kirishda marketing strategiyalarini tizimli va moslashuvchan yondashuv asosida ishlab chiqish zarurligini koʻrsatadi.