(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada xizmatlar sohasining, jumladan sogʻliqni saqlash xizmatlarining hududlar kesimidagi rivojlanish dinamikasi va barqarorlik holati tahlil qilingan. Tadqiqot bozor xizmatlarining oylik oʻsish surʼatlari hamda sogʻliqni saqlash xizmatlarining y illik oʻsish koʻrsatkichlari asosida amalga oshirilgan. Rasmiy statistik maʼlumotlarga tayangan holda xizmatlar sohasining qisqa va uzoq muddatli rivojlanish tendensiyalari baholangan. Tahlil natijalariga koʻra, xizmatlar sohasining iqtisodiy tebranishlarg a nisbatan yuqori darajada moslashuvchanligi aniqlangan, sogʻliqni saqlash xizmatlarining esa hududlar kesimida barqaror oʻsish tendensiyasini saqlab kelayotgani qayd etilgan. Olingan xulosalar xizmatlar sohasining, xususan sogʻliqni saqlash xizmatlarining ijtimoiy -iqtisodiy ahamiyatini asoslash hamda hududiy rivojlanish siyosatini takomillashtirishda ilmiy -amaliy ahamiyat kasb etishi bilan izohlangan.