(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu tadqiqotda raqamli iqtisodiyot sharoitida tijorat banklari tomonidan innovatsion marketing strategiyalaridan foydalanish bo‘yicha xalqaro tajribalar tizimli tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida AQSh, Yevropa va Osiyo –Tinch okeani mintaqalarining yetak chi banklari faoliyatida sun’iy intellekt, mobil banking, ijtimoiy tarmoqlar marketingi va giperpersonalizatsiyaga asoslangan yondashuvlarning amaliy qo‘llanilishi o‘rganildi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatdiki, raqamli transformatsiya banklarda mijozlar bilan munosabatlarni mustahkamlash, xizmatlar sifatini oshirish va raqobatbardoshlikni kuchaytirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilgan. Xalqaro tajriba bank marketingida innovatsion texnologiyalarni joriy etish mijozlar tajribasini yaxshilash va uzoq muddat li sodiqlikni shakllantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatganini tasdiqladi.