(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqola xizmat koʻrsatish korxonalarida, ayniqsa HoReCa (mehmonxona, restoran, kafe) va mehmonxona -turizm sektorlarida sirkulyar iqtisodiyotning qoʻllanilishi va uning iqtisodiy -ekologik samaradorligini xorijiy davlatlarning ilgʻor tajribalari asosida tahlil qiladi. Tadqiqotda Finlandiya, AQSH, Braziliya, Maldiv orollari va boshqa mamlakatlardagi korxonalarning amaliy yondashuvlari, jumladan, chiqindilarni kamaytirish, energiya va suv resurslaridan samarali foydalanish, qayta tiklanadigan energiya manbalaridan foydalanish, hamkorlik va monitoring tizimlari oʻrganilgan. Sirkulyar iqtisodiyot tamoyillarini joriy etgan korxonalar chiqindilarni 30–40%, energiya va suv sarfini 20–25% qisqartirishga erishgan. Тadqiqot shuni koʻrsatadiki, sirkulyar iqtisodiyot nafaqat atrof -muhitni himoya qilish, balki korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish va xarajatlarni qisqartirishda muhim rol oʻynaydi. Xorijiy tajribalar sirkulyar iqtisodiyotning xizmat koʻrsatish sohasida qoʻllanilishi iqtisodiy samaradorlikni oshirish, resurslarni tejash va ekologik taʼsirni kamaytirish imkoniyatlarini yaratishini tasdiqlaydi. Ushbu yondashuvlar Oʻzbekiston xizmat koʻrsatish korxonalari uchun amaliy ahamiyatga ega boʻlib, ularni joriy etish orqali barqaror rivojlanish va resurs samaradorligini oshirish mumkin.