(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Boshqaruv tashkiliy tuzilmalarining shakli va tarkibiy tuzilishi koʻplab tashkiliy iqtisodiy omillar taʼsirida shakllanadi. Qurilish tashkilotlarining tuzilmalariga faoliyat ixtisoslashuvi, tashkilotning kattaligi, bir tashkilotga toʻgʻri keladigan xodimla r soni kabi omillar muhim ahamiyatga ega. Samarqand viloyatidagi qurilish tashkilotlarining xususiyatlarini tadqiq qilish ushbu sohadagi eng maqbul tashkiliy tuzilmalar turini tavsiya qilishga imkon beradi. Mazkur maqolada muallif tomonidan viloyatning qurilish tashkilotini tasniflash boʻyicha ilmiy natijalar joy olgan.