(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Tadqiqotda toʻqimachilik korxonalarida ishlab chiqarishni boshqarish jarayoniga raqamli texnologiyalarni integratsiya qilishning nazariy asoslari tizimli ravishda oʻrganildi . Sanoat 4.0 paradigmasi doirasida IoT, ERP, sunʼiy intellekt va raqamli egizak (Digital Twin ) texnologiyalarining ishlab chiqarish samaradorligini oshirishdagi funksional roli tahlil etildi . Jahon boʻyicha nashr etilgan ilmiy adabiyotlar va analitik hisobotlarning tizimli sharhi asosida raqamli transformatsiyaning toʻqimachilik ishlab chiqarishiga taʼsir mexanizmlari aniqlandi . Raqamli texnologiyalarning sifat nazorati, resurslarni optimallashtirish va yetkazib berish zanjirini boshqarishdagi samaradorligi empirik dalillar orqali asoslandi. Joriy etish jarayonidagi asosiy toʻsiqlar - moliyaviy cheklovlar, kadrlar tanqisligi va texnologik infratuzilma yetishmasligi - identifikatsiya qilindi. Tadqiqot natijalari toʻqimachilik korxonalarida raqamli texnologiyalarni bosqichma -bosqich joriy etish strategiyasini ishlab chiqish uchun nazariy asos yaratdi.