(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Yalpi ichki mahsulot (YaIM) ning makroiqtisodiy barqarorlikni taʼminlashdagi oʻrni va ahamiyati tahlil etilgan. Tadqiqotda YaIM iqtisodiy oʻsishning asosiy koʻrsatkichi sifatida mamlakat iqtisodiy salohiyatini baholashdagi roli, uning tarkibiy tuzilmasi hamda dinamik oʻzgarishlari oʻ rganilgan. Shuningdek, YaIM oʻsish surʼatlari va makroiqtisodiy muvozanat oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlik, inflyatsiya, bandlik, investitsiya va tashqi savdo balansining YaIMga taʼsiri iqtisodiy tahlil asosida yoritilgan. Maqolada Oʻzbekiston Respublikasinin g soʻnggi yillardagi YaIM oʻsish tendensiyalari amaliy maʼlumotlar asosida tahlil qilinib, iqtisodiyotning barqaror rivojlanishiga taʼsir etuvchi omillar aniqlangan. Tadqiqot natijalari asosida YaIMni oshirish orqali makroiqtisodiy barqarorlikni mustahkaml ashning ustuvor yoʻnalishlari, jumladan, innovatsion iqtisodiyot, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish hamda raqamli texnologiyalarni joriy etish zarurligi asoslab berilgan.