(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy iqtisodiyot doirasida klasterli yondashuv asosida tibbiy turizmni rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida hududlarning raqobatbardoshligini oshirish, investitsiyalarni jalb etish hamda bar qaror ijtimoiy -iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashda tibbiy klasterlarni shakllantirishning maqsadga muvofiqligi asoslab berildi. O‘zbekiston Respublikasida klasterlash jarayonining hozirgi holati baholanib, tibbiyot va farmatsevtika klasterlarini rivojlant irishning asosiy yo‘nalishlari hamda o‘ziga xos jihatlari aniqlashtirildi. Shuningdek, ularning iqtisodiyotning turdosh tarmoqlariga ko‘rsatgan multiplikativ ta’siri yoritildi. Tadqiqot natijalari tibbiy turizmni rivojlantirishda davlat tomonidan qo‘llab -quvvatlash va institutsional mexanizmlarning muhim rolini tasdiqladi.