(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada jamoat transporti xizmatlari bozorida marketing strategiyalarining raqobatbardoshlikka taʼsiri tahlil qilindi. Tadqiqot doirasida xizmat marketingi yondashuvlari, 7P marketing aralashmasi va SERVQUAL modeli asosida transport xizmatlari sifati hamda isteʼmolchi qoniqishi oʻrganildi. Metodologik asos sifatida tizimli adabiyotlar tahlili, qiyosiy tahlil va konseptual modellash usullari qoʻllanildi. Xalqaro transport tizimlari tajribasi tahlil qilindi hamda marketing strategiyalari, xizmat sifati va raqobatbardoshlik oʻrtasidagi bogʻliqlik aniqlashtirildi. Tadqiqot natijalari marketing yondashuvlari transport xizmatlari sifatini oshirish, mijoz sadoqatini shakllantirish va transport operatorlarining bozordagi raqobat pozitsiyasini mustahkamlashga xizmat qilishini koʻrsatdi.