(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu tadqiqot hududning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini modellashtirish va prognozlashning nazariy hamda amaliy jihatlarini oʻrganishga bagʻishlangan. Tadqiqotda mintaqaviy rivojlanishning asosiy muammolari tahlil qilingan, iqtisodiymatematik modellashtirish usullari yordamida hududiy taraqqiyotning optimal yoʻnalishlari ilmiy asoslangan. Normativ va qidiruv prognozlash metodlari, analogiya hamda zanjirli reaksiya usullaridan foydalangan holda mintaqaning qisqa, oʻrta va uzoq muddatli rivojlanish istiqbollari belgilangan. Tadqiqot natijalari hududiy ijtimoiyiqtisodiy siyosatni shakllantirishda va mintaqaviy boshqaruv qarorlarini qabul qilishda amaliy ahamiyat kasb etadi.