(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Maqolada raqamli infratuzilmaning hududiy iqtisodiy rivojlanish jarayonida ijtimoiy tengsizlikni qisqartirishdagi o‘rni o‘rganildi. Tadqiqot doirasida O‘zbekiston hududlari kesimida internet kirib borishi, mobil tarmoq qoplami, optik tolali aloqa liniyalari uzunligi va keng polosali ulanish tezligi tahlil qilindi. Jahon banki, ITU va OECD ma‘lumotlari hamda mahalliy statistik manbalar asosida raqamli tafovut va daromad tengsizligi o‘rtasidagi bog‘liqlik baholandi. Tahlil natijalari raqamli infratuzilmaga yo‘naltirilgan investitsiyalar mehnat unumdorligini, bandlik darajasini va ijtimoiy xizmatlardan foydalanish imkoniyatini oshirganini tasdiqladi. Qoraqalpog‘iston, Surxondaryo va Andijon kabi past raqamli qoplamga ega hududlar uchun maqsadli investitsiya yo‘nalishlari belgilandi. Davlat-xususiy sheriklik mexanizmlari va inklyuziv raqamli siyosat orqali hududlararo tafovutni yumshatish bo‘yicha takliflar shakllantirildi.