(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklari tomonidan chakana kreditlash amaliyotining rivojlanish tendensiyalari tahlil qilindi. Tadqiqotda raqamli bank xizmatlari, masofaviy kreditlash va mijozlar xulq-atvori omillari asosida kredit ajratish jarayonlari oʻrganildi. Statistik maʼlumotlar va empirik tahlillar asosida jismoniy shaxslarga ajratilgan kreditlar hajmi, tarkibi va oʻsish dinamikasi baholandi. “Hamkorbank” misolida mikroqarzlar ajratish amaliyoti va uning oʻzgarish tendensiyalari koʻrib chiqildi. Tadqiqot natijasida raqamli texnologiyalarni joriy etish kreditlash samaradorligini oshirgani aniqlandi. Mijozlarning yosh tarkibi va xizmatlardan foydalanish darajasi oʻrtasidagi bogʻliqlik tahlil qilindi. Olingan natijalar asosida bank xizmatlarini takomillashtirish va raqobatbardoshlikni oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.