(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqa iqtisodiyotini barqaror rivojlantirishda transport tizimiga raqamli texnologiyalarni joriy etish samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqotda transport va axborot-kommunikatsiya sohalarining o‘zaro bog‘liqligi statistik va empirik ma’lumotlar asosida baholandi. Olingan natijalar raqamli platformalar, aqlli transport tizimlari va elektron hujjat aylanishi logistika xarajatlarini kamaytirganini va yetkazib berish tezligini oshirganini ko‘rsatdi. Shuningdek, transport xizmatlari hajmi va qo‘shilgan qiymatning o‘sishi raqamlashtirish jarayonlari bilan bevosita bog‘liqligi aniqlangan. Tadqiqot yakunida transport tizimini raqamli transformatsiya qilish mintaqaviy iqtisodiy o‘sish va raqobatbardoshlikni ta’minlovchi muhim omil sifatida baholandi.