(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada to‘qimachilik sanoatida ishlab chiqarish raqobatbardoshligini oshirishda innovatsion texnologiyalarning ta’siri tahlil qilindi. Tadqiqotda Sanoat 4.0 elementlari, jumladan sun’iy intellekt, IoT va raqamli ishlab chiqarish tizimlarining ishlab chiqarish samaradorligi va qo‘shilgan qiymatga ta’siri baholandi. O‘zbekiston to‘qimachilik tarmog‘ining 2024-yildagi statistik ko‘rsatkichlari asosida empirik natijalar umumlashtirildi. Tahlil natijalari innovatsion texnologiyalar operatsion samaradorlikni oshirgani, xom ashyo isrofini kamaytirgani va mahsulot sifatini yaxshilaganini ko‘rsatdi. Raqamli transformatsiya eksport raqobatbardoshligini kuchaytiruvchi muhim omil sifatida namoyon bo‘ldi. Tadqiqot yakunida tarmoqni rivojlantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar ishlab chiqildi.