(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda iqtisodiyotda kichik biznes subyektlarining oʻrni, ularning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati hamda institutsional xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda kichik biznesning ish oʻrinlari yaratish, innovatsiyalarni rivojlantirish, bozor raqobatini kuchaytirish va iqtisodiy diversifikatsiyani taʼminlashdagi roli yoritib berilgan. Raqamli transformatsiya jarayonining kichik biznes faoliyatiga taʼsiri, xususan, raqamli platformalar orqali bozorga kirish imkoniyatlarini kengaytirish, operatsion samaradorlikni oshirish va xarajatlarni kamaytirish kabi jihatlar koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijalari kichik biznesni rivojlantirish uchun institutsional muhitni takomillashtirish, moliyaviy resurslarga kirishni kengaytirish, raqamli infratuzilmani rivojlantirish va tadbirkorlik koʻnikmalarini oshirish muhim ahamiyatga ega ekanligini koʻrsatadi.