(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekistonda iqlim oʻzgarishi sharoitida suv resurslari va energetika sektori oʻrtasidagi bogʻliqlik tahlil qilindi. Tahlil natijalari suv taqchilligi qishloq xoʻjaligi va energetika samaradorligiga salbiy taʼsir koʻrsatganini aniqladi. Harorat oshishi, yogʻingarchilik kamayishi va daryo oqimlari qisqarishi suv balansini yomonlashtirgan. Energetika sektorida gidroenergetika ulushi kamaygan, issiqlik elektr stansiyalarining suvga bogʻliqligi kuchaygan. Tadqiqot yashil iqtisodiyot strategiyasi doirasida qayta tiklanadigan energiya va suv tejovchi texnologiyalarni joriy etish zarurligini asoslagan. Olingan natijalar barqaror rivojlanish va resurslardan samarali foydalanish uchun ilmiy asos bo‘lib xizmat qilgan.