(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada qurilish sohasida moddiy-texnik resurslardan samarali foydalanish, ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilishda moddiy-texnik bazaning ahamiyatini oshirish masalalari oʻrganilgan. Tadqiqotda qurilish ishlab chiqarishini konsentratsiya qilish, ixtisoslashtirish va kooperasiyalashtirish mexanizmlari moddiy-texnik bazani rivojlantirishning asosiy yoʻnalishlari sifatida oʻrganilgan. Shuningdek, qurilish industriyasi korxonalari va ilmiy-tadqiqot muassasalari oʻrtasidagi hamkorlikni kuchaytirish zarurati asoslab berilgan.