(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekiston hududlarining turizm sohasida ixtisoslashuvi orqali xizmatlar eksportini oshirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Hududiy resurslar, tabiiy-geografik sharoitlar va infratuzilma omillari asosida turizm yoʻnalishlarini rivojlantirish zarurligi asoslandi. Rekreatsion, ziyorat, ekoturizm va tibbiy turizm yoʻnalishlari kesimida ixtisoslashuvning eksport hajmiga taʼsiri baholandi. Turizm klasterlarini shakllantirish, hududlararo integratsiya va xizmatlar sifatini oshirish orqali xalqaro bozorda raqobatbardoshlikni kuchaytirish imkoniyatlari aniqlashtirildi. Tadqiqot natijalari hududiy turizm siyosatini takomillashtirish va eksport tarkibini diversifikatsiya qilishga xizmat qiladi.