(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda bank sektorida mijoz tajribasini raqamli transformatsiya asosida takomillashtirish jarayonlari tahlil qilindi. Omnikanal strategiyalarni joriy etish orqali xizmat koʻrsatish sifati, tezligi va moslashuvchanligi oshgani aniqlandi. Mobil ilova, internet-banking, call-markaz va oflayn xizmatlar integratsiyasi yagona mijoz yoʻlini shakllantirgani kuzatildi. Sunʼiy intellekt, katta maʼlumotlar va avtomatlashtirish texnologiyalarining qoʻllanilishi xizmat sifatini yaxshilagani va operatsion samaradorlikni oshirgani aniqlandi. Tadqiqot natijalari omnikanallik yondashuvi banklarning raqobatbardoshligini mustahkamlashda muhim omil ekanini koʻrsatdi.