(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada marketingning aholi farovonligini oshirishdagi roli oʻrganiladi. Marketing strategiyalari, isteʼmolchilar xulq-atvori hamda ijtimoiy marketing konsepsiyalarining aholining turmush darajasiga taʼsir koʻrsatish mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Oʻzbekistonda marketing faoliyatining iqtisodiy oʻsish va ijtimoiy rivojlanishga qoʻshayotgan hissasi empirik jihatdan baholanadi. Natijalar samarali marketing strategiyalari isteʼmolchilar qoniqishini oshirish, raqobatbardoshlikni kuchaytirish va oxir-oqibat aholining hayot sifatini yaxshilashda muhim rol oʻynashini koʻrsatadi. Olingan natijalar davlat siyosati va biznes amaliyotlari uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.