(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlarining moliyaviy barqarorligi hamda uning mintaqaviy iqtisodiy oʻsishga taʼsiri kompleks ilmiy-amaliy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqot doirasida kichik biznesning moliyaviy barqarorligi uning daromadlilik darajasi, moliyaviy resurslardan foydalanish samaradorligi, investitsion faolligi, kredit va boshqa moliyalashtirish manbalariga kirish imkoniyatlari orqali baholanadi. Maqolada mintaqa misolida kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning yalpi hududiy mahsulotni shakllantirishdagi ulushi, xizmatlar, savdo, qurilish va investitsiya jarayonlaridagi faolligi empirik maʼlumotlar asosida tahlil qilindi. Oʻtkazilgan tahlillar kichik biznes moliyaviy barqarorligining oshishi bandlik darajasining koʻtarilishi, iqtisodiyot tarmoqlarida yaratilayotgan qoʻshilgan qiymat hajmining ortishi hamda mintaqaviy iqtisodiy oʻsish surʼatlarining jadallashuviga bevosita taʼsir koʻrsatishini tasdiqlaydi.