(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada global biznes raqobatbardoshligini taʼminlash xususiyatlari nazariy va amaliy jihatdan oʻrganilgan. Tadqiqotda raqobatbardoshlikning mazmuni, uning shakllanishiga taʼsir etuvchi omillar, xususan unumdorlik, innovatsiya, raqamlashtirish, logistika samaradorligi, inson kapitali va institutsional muhitning oʻrni tahlil qilindi. Maqola adabiyotlar sharhi, qiyosiy tahlil va xalqaro tashkilotlar maʼlumotlariga tayangan holda ishlab chiqilgan. Korxonalar uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.